Linkedin a devenit cea mai mai mare si cea mai utilizata retea profesionala din lume. Conform statisticilor, 95% din recrutori si manageri o folosesc pentru cautarea candidatilor.
De aceea, pentru cei in cautarea unui nou job este esential sa fie gasiti cu usurinta pe Linkedin.
Iata cateva metode prin care profilul tau sa devina vizibil si interesant in ochii Recrutorilor:
- Locatia – tinand cont ca in Romania sunt in acest moment mai mult de 2 milioane de utilizatori Linkedin, multi recrutori isi stabilesc in criteriile de cautare locatia. In cazul in care nu ai completat orasul in care locuiesti/lucrezi, este scris doar Romania in dreptul locatiei tale din profil si astfel nu vei aparea in cautarile filtrate ale recrutorilor pentru orasul tau.
- Titulatura pozitiei – este un criteriu foarte important, pentru ca recrutorii cauta potentialii candidati (si) dupa titlul jobului. Acum problema este ca exista o multitudine de titulaturi pentru acelasi job, in functie de nomenclatura interna pe care fiecare companie o foloseste. In cazul in care titulatura jobului tau este una mai atipica, este bine sa folosesti una consacrata. De asemenea, evita sa folosesti titulaturi neconventionale, de genul: Marketing ninja, Sales Hunter, etc.
- Poza de profil – este de asemenea foarte importanta in optimizarea profilului Linkedin. Este unul din elementele care iti situeaza profilul in primele pagini care apar in lista recrutorilor sau….in coada ei. Mai multe sugestii despre cum sa-ti alegi poza de profil puteti gasi aici in articolul: POZA DE PROFIL LINKEDIN: “THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY.
- Cuvintele cheie – alege-ti 4-5 cuvinte cheie care sa cuprinda abilitatile tale si domeniul de interes si include-le in diferite sectiuni: in sumar, experienta si/sau skills, pentru ca de asemenea conteaza la afisarea profilului tau Linkedin in rezultatele cautarilor recrutorilor.
Un numar mare de contacte – cu cat ai un numar mai mare de conexiuni, cu atat esti vizibil unui numar mai mare de utilizatori. Desigur, nu este nevoie sa accepti orice cerere de conectare, este chiar indicat sa faci o selectie, insa este foarte util sa te conectezi cu cat mai multi recrutori si manageri. Ideal este sa ajungi la mai mult de 500 de contacte.
- Datele de contact – pentru a fi cat mai usor de contactat, scrie adresa de email/numar de telefon in sumar si in sectiunea “Advice for Contact”.