MISIUNEA NOASTRĂ

Noi credem în potențialul uman ca fiind o resursă imensă dar extrem de de puțin valorificată atât de către companii cât și de persoanele însăși.

Talent Reserve sprijină companiile să valorifice potențialul uman pe care îl dețin, asigurând servicii de consultanță, diagnoză și intervenție organizațională, ateliere de dezvoltare a angajaților cu ajutorul muzicii – ținând cont de  obiectivele de business, cultura și caracteristicilor generale ale organizației.

Într-un peisaj economic dinamic, ne concentrăm pe dezvoltarea unei culturi organizaționale în care schimbarea este asimilată ca un factor de evoluție. Sentimentul de apartenență este stimulat încă din procesele de preangajare și de integrare a noilor angajați, iar rezultatul acestui demers se va reflecta într-o retenție mai bună și un nivel mai ridicat de performanță a echipelor.

Soluțiile NOASTRE

Diagnoză organizațională

Fie că te confrunți cu o problemă actuală de resurse umane, fie că îți dorești să explorezi în mod proactiv productivitatea companiei pe termen lung, instrumentele intervenției organizaționale pot debloca obstacole ascunse și pot oferi claritate asupra a ceea ce este important.

Elementele organizației sunt interconectate, iar o abordare holistică și o viziune de ansamblu identifică problemele reale și permit schimbarea pe termen lung, precum și o creștere a eficienței companiei, prin realizarea unui plan coerent de dezvoltare a angajaților.

Diagnoză Organizațională este un  proces ce stă la baza proiectării unor programe de motivare si dezvoltare corectă a angajaților, în măsură să crească interesul lor pentru companie.

Aceasta presupune proiectarea unui ghid de întrebări și utilizarea acestuia în discuții individuale cu angajații. Datele colectate (cantitativ și calitativ) sunt prezentate în forma unui raport cu recomandări de intervenție în zonele critice, dar și în cele cu potențial de a spori o experiență reciproc benefică pentru angajat și angajator, având în vedere obiectivele ambelor părți.

Detalii despre DIAGNOZA  ORGANIZAȚIONALĂ  serviciu  AICI

 

Cartografiere Competențe și Potențial

Multe organizații se pot confrunta în existența lor cu diverse situații problematice, ce le afectează performanța de business.  Este tot mai vizibil că abundența resurselor financiare, a tehnologiilor de ultimă generație de care dispun companiile nu pot fi valorificate cu adevărat dacă nu are cine să opereze în mod adecvat cu aceste resurse.  Într-un asemenea context, de o importanță colosală este resursa umană. Multe probleme de business pot fi rezolvate și transformate în puncte forte prin asigurarea celor mai potriviți colaboratori care au atât cunoștințe, competențe necesare în prezent, cât și atitudinea și mentalitatea care să le asigure posibilitatea de adaptare în viitor.

O companie deține astfel o putere imensă în a-și asigura succesul dacă poate gestiona potențialul deținut de totalitatea angajaților.

Detalii despre  CARTOGRAFIERE COMPETENȚELOR ȘI POTENȚIALULUI angajaților serviciu – AICI

 

Consultanță în recrutare  

Procesul de selecție a angajaților este o componentă esențială în orice strategie de dezvoltare organizațională, iar managerii care se ocupă de recrutare pot beneficia de experiența Talent Reserve pentru a îmbunătăți calitatea acestui proces. Crearea cu acuratețe a profilului, înțelegerea pieței, evaluarea, comunicarea, flexibilitatea și deciziile corecte de ofertare sunt elemente importante ale unui proces de recrutare de succes, care stau în sarcina managerului angajator. Astfel, pregătirea unui manager pentru gestionarea eficientă a procesului de recrutare reprezintă un diferențiator în capacitatea companiei de a atrage personal de o mai bună calitate, chiar și atunci când concurezi cu angajatori cu o reputație puternică pe piața forței de muncă.

Detalii despre serviciul de CONSULTANȚĂ ÎN RECRUTAREAICI

 

 Intervenție organizațională & Muzică

Încă din timpuri preistorice muzica a însoțit reprezentanții speciei umane ajutându-i să parcurgă momente esențiale din viață mai ușor, cu bucurie sau prin alinarea suferințelor inerente vieții. Există a foarte vastă literatură de specialitate ce demonstrează puterea muzicii în construirea unor comunități mai unite și funcționale, în definirea culturii grupurilor, în modelarea celor mai  copleșitoare emoțiil,  prin exacerbarea sau calmarea acestora, determinând astfel bunăstarea psihologică și emoțională a persoanei și mediului social.

În cadrul Talent Reserve ne folosim de muzică în calitate de instrument de lucru pentru a crea și livra ateliere pentru  dezvoltarea angajaților, bazate pe principiile învățării experiențiale, pe teme precum: creșterea coeziunii echipelor, dezvoltarea creativității, gestionarea relațiilor interpersonale, performanță, disciplină etc.

Prin intermediul activităților muzicale introducem diverse metafore pentru înțelegerea mai tangibilă a unor concepte, procese, stări etc care au legătură directă cu tematica abordată și cu abilitățile pe care urmărim să le dezvoltăm în cadrul acestor evenimente de învățare-dezvoltare. Apoi discutăm și identificăm conexiuni între exercițiile efectuate în timpul workshop-ului și competențele necesare in derularea activității  zilnice.

Scopul general al utilizării acestor metode vizează pentru participanți o explorare practică și personală, participare, interacțiune, socializare, cu rezultate în domenii precum coeziunea grupurilor, îmbunătățirea comunicării între participanți, aprofundarea autocunoașterii și a acceptării și chiar valorificării diferențelor interpersonale.

Detalii despre serviciul de INTERVENȚIE ORGANIZAȚIONALĂ & MUZICĂAICI

 

PRINCIPII:

Modul în care performăm în activitatea de zi cu zi se reflectă în comportamentele adoptate și puse în practică, care, de asemenea, construiesc și definesc cultura noastră:

  • SOLUȚII RELEVANTE

      Crearea și implementarea de soluții rezonabile, practice și relevante pentru nevoile actuale și preconizate ale clienților

  • COMUNICARE

     Aplicarea unei comunicări eficiente și consecvente în cadrul companiei și în toate relațiile pe care le stabilim cu clienții, candidații și furnizorii

  • ASCULTARE ȘI ÎNVĂȚARE

      Ascultăm și învățăm de la clienții și partenerii noștri ori de câte ori aceștia sunt experții

  • OFERIM SFATURI ȘI EDUCĂM

     Ne consiliem și ne educăm clienții pe parcursul proceselor și proiectelor – ori de câte ori noi suntem experți.

  • MUZICĂ

     În cadrul proceselor de intervenție organizațională apelăm la muzică și metafore muzicale pentru o învățare experiențială palpabilă și aplicată.

Articole Recente

Metode și instrumente de autoevaluare. Alegerea drumului profesional

Postat octombrie 18, 2022

DEZVOLTARE PRIN SUNET & MUZICĂ. ISTORIA UNEI IDEI

Postat octombrie 11, 2022

FENOMENE PRIMEJDIOASE PENTRU EFICIENȚA ECHIPEI. MODALITĂȚI DE INTERVENȚIE

Postat ianuarie 5, 2022

COEZIUNEA ECHIPELOR DE LUCRU – FACTOR DE SUCCES PENTRU PERFORMANȚA ORGANIZAȚIEI

Postat ianuarie 5, 2022

CELE MAI RĂSPÂNDITE MITURI DESPRE SUCCES

Postat august 5, 2020