Data
20 Oct 2022
Ora
18:00
Adresa
Bulevardul Preciziei nr 24, Bucuresti
Timiditatea – este o problemă care pentru multe persoane înseamnă să trăiască o viață incompletă, neîmplinită, din datorată unui șir de frici care le restrânge drastic sfera vieții sociale, adică le limitează accesul tocmai în acel spațiu unde pot găsi cele mai multe resurse pentru a avea o experiență emoțională pozitivă și unde pot accesa succesul ( personal, intrepersonal, profesional).
Cum îți poți da seama dacă ești o persoană timidă? Iată o listă de verificare. Pe măsură ce bifezi mai multe dintre aceste puncte, te invit să te gândești și la consecințele pe care această setare mentală și tipar comportamental le-au adus în viața ta.
- Îmi este teamă să spun ce am de spus, ca să nu fiu judecat/ă sau criticat/ă de ceilalți
- Mă simt foarte stânjenit/ă să inițiez eu o conversație cu o persoană necunoscută
- Îmi este jenă să cer ceva (un produs, un drept, ajutor etc)
- Adesea simt că nu răspund corespunzător în relația cu ceilalți – sunt prea moale și mă las dominat/ă
- Adesea simt că nu răspund corespunzător în relația cu ceilalți – devin cumva prea agresiv raportat la context în încercarea de a mă apăra /de a nu părea timid
- Aș dori să cunosc persoane noi, dar simt că teama de a părea ridicol/ă sau de a mă simți stânjenit/ă mă ține pe loc
- Ceilalți nu mă înțeleg, pentru că deși sunt o persoană inteligentă, cu multe idei valoroase – nu reușesc să le exprim într-un mod convingător, curajos
Adesea în articolele sau materialele video ce abordează tema timidității, sfatul de bază sună cam asa: Oamenii timizi trebuie să se forțeze să aibă cât mai multă interacțiune cu alții, chiar dacă este foarte greu.
Această forțare poate speria și descuraja din start, mai ales o persoană timidă.
Noi propunem altceva: Dacă ești o persoană timidă și îți dorești să depășești multe dintre blocajele care îți sărăcesc viața, putem lucra împreună prin activități țintite pentru a dezvolta și antrena comportamente și stări mentale – folosind în acest sens puterea sunetului și a muzicii și a interacțiunii cu ceilalți prin intermediul acestor elemente.
Ce presupun activitățile orientate către învingerea timidității cu ajutorul sunetelor și muzicii?
În cadrul atelierului fiecare participant va primi câte un instrument muzical cu instrucțiuni simple de utilizare și va participa în variate tipuri de interacțiune cu ceilalți participanți, într-un mediu în care urmărim dezvoltarea încrederii și curajului de a interacționa, fără a fi necesar schimbul de replici verbale, ci doar replici într-un format sonor – muzical, într=o manieră simplă, fără a fi necesare cunoștințe muzicale prealabile.
Elemente din muzică folosite în cadrul atelierului:
- Ritm
- Melodie
- Armonie
- Tempou
Acest tip de experiență îți va crea, în plus, un confort emoțional și va ajuta să te relaxezi, să scapi de inhibiția socială dăunătoare.
- Atelierul Învingem Timiditatea prin Sunet & Muzică va avea loc pe 20 octombrie 2020, ora 18:00 (durata: 2 ore)
- Adresa pentru desfășurarea atelierului: Complexul WestGate, Bulevardul Preciziei, nr 24, Cladirea B, sala de lectură (lângă metrou Preciziei)
- Numar de participanți: 15 – 20
- Vârsta minimă: 18 ani
- Preț: 150 RON / persoană
- Condiții de participare:
- Inregistrarea prin formularul de AICI
- Plata facturii de participare (este trimisă pe email în urma completării formularului mențional la punctul 1)
- Prezentarea la atelier conform agendei și adresei.
Aștept să ne vedem pentru a face un pas eliberator din propria izolare și pentru a ne bucura de momente frumoase împreună.