Daca simti ca te-ai plictisit de jobul tau si vrei sa incerci ceva mai special, eventual in alta parte a planetei, iata o lista cu cele mai neobisnuite joburi din intreaga lume la care ai putea avea acces:

 1. Privitori de filme la Netflix– Netlix angajeaza persoane care trebuie sa urmareasca filmele ce urmeaza sa fie difuzate, pentru ca apoi sa le catalogheze pe sectiuni, sa aloce o eticheta fiecaruia si sa ii dea o nota.

Tagger este numele jobului in engleza, iar un Tagger poate sa castige cca 70,000 $/an.

 1. Degustatori de hrana de caine– Jobul acestei persoane este de a testa aroma si textura noilor produse de hrana pentru caini, inclusiv oase si biscuiti.

Salariul pentru acest job este de cca 40,000 $/an.

 1. Degustatori de ciocolata –Cei care isi castiga existenta testand ciocolata se pare ca nici nu au nevoie de calificari anume sau experienta. Totusi, in procesul de selectie, candidatii vor fi diferentiati pe baza abilitatii lor de a detecta deosebirile fine intre diferite tipuri de ciocolata. Compania Mondelez a postat anul trecut pe Linkedin un astfel de job pentru a testa ciocolata Cadbury si a primit nu mai putin de 6000 de aplicanti, devenind al cincilea cel mai vizualizat job de pe Linkedin.

Salariul mediu pentru un astfel de job este 20.000 $/an, insa specialistii de top pot ajunge si la 100,000 $/an.

 1. “Imbratisatori” sau profesionist in imbratisari – Acest job este popular in special in SUA si in Japonia. Oamenii platesc acesti “producatori de serotonina” cu ora si ii folosesc pentru a experimenta aceasta terapie a atingerii, fara ca ea sa implice o relatie.

Salariilor lor pot varia intre 40,000 si 80,000 $/an, la care se adauga si bacsisul.

 1. Mirositori profesionisti – Pentru a testa eficienta produselor, companiile producatoare de deodorante si pasta de dinti angajeaza persoane care trebuie sa miroasa subraturi, picioare si respiratii. De exemplu mirositorii de subrat stau intr-o camera incalzita si pot mirosi pana la 60 de subtiori pe ora. Acestora le este testat mirosul lunar pentru a se asigura ca nu si-au pierdut acest simt, astfel ca evaluarea lor sa fie una cat mai obiectiva. (De altfel, mirositori fara voie sunt si multi concetateni de-ai nostri care merg vara in mijloacele de transport in comun….ba chiar si “imbratisatori” fara voie).

Mirositorii de profesie nu sunt platiti chiar bine raportat la munca pe care o fac, salariile variind intre 19.000 si 50,000 $/an.

 1. Oameni de afaceri falsi– Acest job este popular in China si se adreseaza in special vorbitorilor nativi de limba engleza caucazieni. Tot ce trebuie sa faca acesti angajati este sa fie imbracati la costum si sa participe la diferite evenimente de networking, fiind prezentati de companii ca parteneri de business. Prin simpla prezenta a acestor falsi oameni de afaceri, companiile respective chineze vor fi privite mult mai bine si cu incredere in mediul de business local. Onorariile variaza in functie de numarul de ore lucrate, dar se poate ajunge pana la 1000 $/saptamana.
 2. Ascunzatori de numere de inmatriculare – Aceasta ciudata meserie este intalnita in Teheran, unde, pentru a reduce traficul imens, circulatia este permisa doar duminica, marti si joi masinilor cu numere pare si luni, miercuri, sambata, masinilor cu numere de inmatriculare impare (vinerea este permisa circulatia tuturor masinilor). Pentru a putea circula si in zilele restrictionate, unii soferi angajeaza oameni care vin si mascheaza numarul in locurile unde sunt camere/radare. Cei din generatia X isi amintesc ca acest sistem restrictiv de circulatie prin rotatie a fost practicat si in anii ’80 in Romania, desi atunci nu era nici 40% din traficul de acum.

Salariile lor pot ajunge pana la 19.000 $/an, pentru un job full time.

 1. Gumologisti – Mestecatorii de guma sunt agajati pentru a testa noi arome de guma de mestecat. Selectia este una destul de dificila, pentru ca, se pare, sunt destul de putini oameni inzestrati natural, care pot discerne arome subtile in gumele de mestecat.

Salariile lor variaza intre 70.000 si 100,000 USD/an.

 1. Impingatori de oameni in trenuri– In Japonia, unde in orele de varf, circula milioane de oameni cu metroul, sunt angajati oameni care imping calatorii in trenuri/metrouri, pentru a putea incapea cat mai multi. Acestia sunt platiti cu 10-12 $/ora si lucreaza de regula doar la orele de varf, intre 7.00-9.00 am si 18.00-20.00 pm.
 2. Mulgatori de venin- Acestia colecteaza venin de la serpii veninosi, pentru a fi folosit in scopuri medicinale. Salariul pentru un astfel de specialist este de cca 30,000 $/an.
 3. Persoane care stau la rand – Cei care nu au rabdare sau timp sa stea la coada, pot angaja oameni care sa stea in locul lor, atunci cand se lanseaza un nou produs, o noua carte, un nou film, etc. Acest job se poate plati cu pana 30 de lire sterline/ora in Anglia. In SUA plata este de 25 $ pentru prima ora, dupa care, cate 10 $ pentru fiecare jumatate de ora. Astfel ca se pot ajunge la venituri de cca 1500 $/luna.

In afara de acestea, mai exista si profesionisti care testeaza paturile- dormind in ele, pipaitori de feţe- care evalueaza astfel eficacitatea produselor de infrumusetare, angajati scuva diving- care livreaza pizza clientilor in hoteluri subacvatice, bocitori profesionisti, domnisoare de onoare sau parteneri inchiriati pentru diverse evenimente (nunti, botezuri, etc), scriitori de ravase, de profiluri online de dating sau de scrisori de impacare.