PLANIFICARE STRATEGICĂ ȘI DEZVOLTARE HR

Planificare strategică și dezvoltare HR

 

Atunci când compania pe care o conduci se dezvoltă rapid sau când industria în care activezi este extrem de dinamică, situația îi poate copleși pe toți cei din organizație, în special pe cei responsabili de administrarea resurselor umane. Fără un plan bine pus la punct, veți avea mereu senzația că nu reușiți să faceți față schimbărilor dictate de evoluția pieței și a tehnologiei.

Planificarea strategică este un proces dinamic și flexibil prin care se identifică cantitatea și calitatea competențelor curente în organizație, în raport cu nevoile și obiectivele curente ale business-ului și le previzionează pe cele viitoare, sprijinind achiziția și dezvoltarea talentului necesar pentru succesul pe termen lung.

Specialiștii Talent Reserve răspund celor 4 întrebări majore în planificarea strategică a resurselor umane:

  1.  Unde ești acum
  2.  Unde ai vrea să ajungi
  3. Încotro se îndreaptă piața
  4. Cum ajungi acolo

Astfel, planificarea strategică a resurselor umane într-o organizație facilitează:

  • asigurarea resursei umane potrivite pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor strategice ale organizației – alocarea angajaților potriviți, cu abilitățile potrivite, la momentul oportun
  • adaptarea la tendințele sociale, economice, legislative și tehnologice din industria în care activați și care impactează forța de muncă
  • flexilitate pentru abordarea eventualelor modificări neprevăzute ale contextului socio-economic

Mecanismul creat prin planificarea strategică prevede forța de muncă necesară pentru a îndeplini o anumită sarcină și stabilește harta competențelor pe care un angajat trebuie să le dețină pentru o anumită poziție în organizație.

Planificarea strategică și dezvoltarea forței de muncă existente sunt esențiale pentru păstrarea sau dobândirea unui avantaj competitiv al companiei în piața sa de referință. În acest sens, asimilarea proceselor de re-skilling, o arhitectură solidă și coerentă a sistemului de dezvoltare și motivare a angajaților, ca și susținerea unui climat echilibrat în organizație, sunt esențiale pentru asigurarea și menținerea acestui avantaj competitiv.

Pentru detalii și pentru a beneficia de suport privind identificarea, planificarea și dezvoltarea potențialului angajaților în compania pe care o reprezentați, vă invit să ne contactați aici (click). Vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp.

 

 

 

 

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru abonare la newsletter, te invitam sa citesti Termenii si Conditiile.