Despre Noi

Despre Talent Reserve

 Talent Reserve este o agenție de tip  boutique de resurse umane fondată în 2014 de către Oksana Rusu, HR Artist, cu experiență de 17 ani în HR, preocupare pentru actualizare și învățare continua, un masterat și o certificare HRMS (USA) în managementul resurselor umane, Oksana coordonează astăzi programe de HR orientate spre a crește rentabilitatea companiilor prin impactul asupra unor indicatori precum: scăderea fluctuației angajaților, a costurilor asociate recrutării și procesului de integrare, dar și prin sprijinirea companiilor către performanță și calificarea pentru viitor.

Echipa Talent Reserve gestionează proiecte de consultanță HR în companii românești și internaționale, cu 50 – 500 de angajați, din industrii precum cenergie, telecomunicații, transport și logistică, e-commerce, materiale de construcții, facility management, servicii de business etc.

Programele de resurse umane propuse de Talent Reserve sunt dedicate companiilor care se confruntă cu o serie de provocări des întâlnite în mediul de business, precum:

  • Dificultăți de acceptare și adaptare la schimbare manifestate de către unii angajați în contextul unui mediu economic, social și tehnologic extrem de dinamic
  • Probleme de atitudine și performanță inadecvate la nivel individual și de echipe
  • Nevoia unei strategii de dezvoltare a leadership-ului (un grup de persoane în cadrul companiei, cu viziune și valori aliniate celor ale organizației, capabile să inspire, să motiveze și să susțină performanța angajaților, determinând rezultate valoroase pentru business)
  • Nevoia schimbării unor modele de gândire ale angajaților, în sensul orientării lor spre înțelegerea business-ului și a asumării impactului personal în organizație
  • Nevoia de dezvoltare și consolidarea a unei culturi orientate către valori precum adaptare și învățare, responsabilitate, respect, lucru în echipă / cooperare, performanță, etc

 

Pentru a asigura eficiența programelor noastre, primul pas este acela al unei discuții inițiale oneste cu reprezentanții companiei pentru a colecta date relevante și pentru acuratețea înțelegerii situației de la care plecăm. 

Metodele noastre de lucru constau în derulare de interviuri/ discuții 1:1 cu angajații companiei (inclusiv online), administrarea de  teste de mare acuratețe pentru evaluarea climatului organizațional, a  personalității, competențelor, potențialului și factorilor motivaționai ai angajaților.

Organizăm programe de intervenție organizațională pentru dezvoltarea angajaților, pe baza metodologiei învățării experiențiale unde încorporăm elemente din muzică.

 La finalul fiecărui proiect furnizăm rapoarte cu informații detaliate de natură cantitativă și calitativă, evidențierea problemelor acute și cu grad ridicat de risc, recomandări privind intervenții adecvate – în mod personalizat pentru nevoile fiecărei organizații

 

 

Oksana Rusu: scurt autoportret profesional

De curând am construit o sintagmă pentru modul în care ar putea suna ceea ce reprezintă cea mai recentă versiune a mea din punct de vedere profesional, si anume:  HR ARTIST.

De ce HR Artist?

În decursul a multe zile și săptămâni din ultimul an și jumătatea (2020 -2021)  am  căutat răspunsul la întrebarea: ce voi face în a doua jumătate a vieții mele? A fost nevoie în primul rând să-mi răspund cu mai multă  claritate la întrebarea: Cine sunt eu?

Astfel am efectuat diverse tipuri de teste: personalitate, puncte forte, teste vocaționale și de identificarea a ocupațiilor potrivite, coaching, valori de bază după care îmi ghidez deciziile și resursele, lecturi iluminatoare.

În același timp am creionat si derulat diverse  proiecte prin care să mă expun la lucrurile pe care le evitam cel mai mult.

Și apoi am adus împreună bucățile de informații, idei, reflecții pentru a ajunge la o concluzie.

HR – este un domeniu pentru care m-am pregătii încă din facultate (când în primii 3 ani nici nu auzisem de acest domeniu, în viața studențească axată pe învățare și distracții). Însă elementele atât teoretice cât și practice din științele sociale și psihologie au venit mânușă în domeniul resurselor umane pe care l-am ales pentru dezvoltarea carierei. Evident că am aprofundat înmod constant studiul în domeniul HR, inclusiv am ținut neapărat să obțin certificarea americană, așa, pentru autovalidare. O bună perioadă de timp am fost preocupată aproape exclusiv de HR, atât ca domeniu de activitate, cât și lecturi sau cursuri. O specializare intensivă.

Muzica – În primăvara lui 2019 după căutări de 2 luni am găsit ceea ce căutam în România: un profesor de acordeon cromatic (pentru că în mod normal se cântă la cele cu clape). Această curiozitate și dorință de a învăța acest instrument își aveau rădăcinile în copilăria timpurile, în niște memorii mai mult vagi despre acest tip de instrument, dar asociate și cu o anumită fascinație. Am avut și norocul să găsesc un instrument bun, tot atunci când am găsit și profesorul. Deși în școala primară și generală făcusem niște ani de pian și aveam o baza muzicala, la acest acordeon nu știam nici unde se află butonul pentru DO.

În vara 2021 am tot încercat, în mintea mea să integrez și să concep un model de programe pentru angajați (și nu numai angajați) care să implice învățarea prin experiență, prin participare socială, facilitată de consultant / trainer. Și am avut și străfulgerarea că muzica este o metodă de învățare, o puternică metaforă ce își poate regăsi aplicarea în multe lucruri in ceea ce facem în viață. Ca să nu mai vorbim de starea de bine pe care ți-o poate da muzica bine aleasă și potrivită gustului și preferințelor.

Ce mi-a mai rămas să fac?

Să construiesc din tot ce știu (și continui să învăț) pentru a-i ajuta pe ceilalți îmbinând 2 domenii care aparent sunt atât de diferite, dare care pot avea un impact atât de puternic asupra actorului uman: HR  și muzică.

În acest sens și serviciile se împart în 2 categorii:

  1. HR & Consultanță

     2. Intervenție organizațională & Muzică

  • Dezvoltarea unei stime de sine sănătoase
  • Creșterea coeziunii echipei
  • EManagementu ambiguității

 

.

Oksana Rusu Talent Reserve

Talent Reserve face parte din proiectul MyHRTeam care reunește un grup de profesioniști ce oferă servicii integrate de resurse umane companiilor: sprijin cu recrutarea și angajarea angajaților, intervenții și dezvoltare organizațională, training, salarizare și administrare.

Oferim, de asemenea, sprijin candidaților care doresc să-și găsească un loc de muncă sau doresc să aibă succes în noul loc de muncă pe care urmează să-l înceapă. Puteți găsi detalii despre serviciile noastre aici.

Puteti urmari proiectele MyHRTeam pe pagina lor de  facebook.

Diagnoză și intervenție organizațională

Intervenția organizațională este un proces amplu ale cărui obiective sunt îmbunătățirea performanței și creșterea profitabilității unui business, pornind de la informațiilor colectate din interiorul companiei, într-o manieră structurată. Aceste date fac referire la potențialul, cunoștințele, abilitățile, valorile și mediul de lucru dintr-o organizație.

Planificare și dezvoltare strategică HR

Planificarea strategică este un proces dinamic și flexibil prin care se identifică nevoile și obiectivele curente și le previzionează pe cele viitoare, explicând modul în care compania va acționa pentru a le îndeplini.

Consultanță proces recrutare

Cu ajutorul nostru specializat, companiile își definesc așteptările pe care managerii trebuie să le aibă în procesul de recrutare, profilul corect, standardele și principiile de angajare, optimizează viteza procesului și se asigură că experiența candidaților este excepțională pe tot parcursul procesului de recrutare.

Intervenție organizațională & muzică

Consultanță carieră

Consultanta individuala si seminarii de grup pentru a facilita gasirea unui loc de munca si clarificarea unul plan de cariera.